Látogatók száma:
1245764

A Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet a TÁMOP 3.2.4-09/1/KMR-2010-0001 Tudásdepó Expressz Budapest Iskolai könyvtári hálózatának fejlesztése az élethosszig tartó tanulás érdekében című projekt keretében gyűjti olyan könyvtári, könyvtárhasználati foglalkozások, projektek leírásait, amelyek segítik a pedagógusok olvasásra nevelő, digitális és információs kompetenciákat fejlesztő tevékenységét.

Várjuk a kipróbált, megvalósított foglalkozásának leírásait a bacso.ildiko@fppti.hu e-mail címre.

Jó ötletek
Osztálykirándulás - projektterv
Három napos kirándulás megtervezéséhez aktívan felhasználhatók az iskolai könyvtár adta lehetőségek. A tanulók egyéni ötletei megvalósításának a feltétele az, hogy kedvcsináló beszámolót készítsenek a kívánt programokhoz (Miért szeretnének odalátogatni? Mi az, ami érdekes az adott helyszínen? Mi várhat ott rájuk?).
Feladatlapok könyvtárhasználati órára
Feladatlapok könyvtárhasználati órákra és könyvtárban tartott szakórákra (2-8. évfolyamos tanulók részére)
Mese-projekt
A projekt célja az olvasóvá nevelés, a kooperativitás, közösségépítés, a mesék megszerettetése, személyiségfejlődés, önmegvalósítás segítése, valamint a projekt megvalósulásának helyszínétől függően cél, hogy a könyvtár, mint lehetséges szabadidő eltöltés helyszíne merüljön fel.
Iskolai könyvtári menedzsment 1.
Interjú a Soroksári Fekete István Általános Iskola könyvtárosával Készítette: Bíró Fruzsina
Iskolai könyvtári menedzsment 2.
Interjú a székesfehérvári Németh László Általános Iskola könyvtárának könyvtáros-tanárával a könyvtár működéséről és menedzseléséről Készítette: Farkasné Pataki Ildikó
Iskolai könyvtári menedzsment 3.
Iskolai könyvtári menedzsment a székesfehérvári Vízivárosi Általános Iskola könyvtárában Készítette: Czipó Tiborné
Iskolai könyvtárak